Media Planet je na svoj put krenulo kao malo izdavačko preduzeće 2012. godine, baveći se izdavanjem bojanki i slikovnica za decu, koje danas dostižu fenomenalan broj od 50 edukativnih sadržaja. Pored bojanki, izdajemo i Life+ publikaciju, koja omogućava publici Beograda i Novog Sada, da po povoljnijoj ceni, kupe karte za svoja omiljena pozorišta.  Ljubav prema dizajnu i štampanim izdanjima se nastavila preko divne, sad već osmogodišnje saradnje sa Una Mega Shop-om iz Valjeva, sa kojima radimo preko 10 dezena dečijih radosnica i preko 40 dezena albuma za sve životne prilike. Tu su i puzzle za decu, sa motivima najlepših bajki sveta.

Life+ publikacija kartica za popuste
hey clay glina za modelovanje i aplikacija

Preduzeće je davnih dana takođe prepoznalo potrebu za zadovoljavanjem svih dečijih potreba, kako edukativnih tako i kreativnih! Odatle je nastala ljubav prema mekanoj i finoj iClay glini, koja je omogućila deci širom Srbije da na zanimljiv način razvijaju motoriku i maštu, stvarajući čuda od gline. Danas, tu glinu naćićete u novom brendu HEY CLAY, koji Vam omogućava da kroz kreativnost i uz pomoć aplikacije napravite preko 100 novih glinenih drugara! Posebnog je sastava, tako da se ne lepi za ruke, odeću, nameštaj i uopšte za bilo šta, osim za dečja srca! Nije toksična i ne sadrži gluten. U roku od 20 minuta nakon vajanja, figurica će početi da se učvršćuje i pretvara u igračku. Deca mogu da je stave na policu, pokažu prijateljima ili ponesu u školu – šta god da smisle, figura se neće istopiti, zadržavajući zadatu formu. Fizičko iskustvo vajanja lika razvija njihovu maštu, fine motoričke sposobnosti i kreativnost. Ukratko, pravićete svoju kolekciju sa osmehom na licu!

Od 2019-te godine, Media Planet je postao i glavni uvoznik velikog evropskog brenda pametnih igračaka SmartGames.  SmartGames igre su igre za jednog igrača koje su jednostavne za korišćenje. Igranje je bilo gde i bilo kada, jer protivnik nije potreban! To su logičke i edukativne igre, čiji su izazovi poređani od najjednostavijih do onih najzahtevnijih, odnosno od lakih nivoa do onih za eksperte. Lako se čuvaju i kompaktne su, pa ne morate brinuti o gubitku delova. Namenjene su za sve uzraste, za decu od 3 godine, preko tinejdžera i odraslih. Šta dobijate igrajući ove igre? Svaka igra podstiče vaše i detetove kognitivne sposobnosti: memoriju, percepciju, rešavanje problema, vidik, koncentraciju, planiranje, govor, jezik i fleksibilno razmišljanje. Višestruko su nagrađivane, jer već 25 godina Belgijski proizvođač stvara ove edukativne i inspirativne igračke. Zašto SmartGames? Zato što zabava može biti i kroz vežbanje mozga!

smart games igre
fiorello

Od 2016-te godine Media Planet uvozi dva velika, kreativna, edukativna i školska brenda – Fiorello i Grand Fiorello, da bi upotpunila ljubav prema ludoj kreativnosti koja deci može ulepšati duge dane u školi, dosadna zimska popodneva, kao i vreme koja deca koriste da naprave nešto svojim voljenima za vreme velikih praznika. Upoznajte  lenjire u obliku mačaka, šašave konfete, gliter lepkove, stikere u hiljadu oblika, balone, pečate sa životinjama ili brojevima, multifunkcionalene flomastere i još mnogo mnogo toga šašavog i kreativnog kroz ove brendove. Da, Grand Fiorello ima malo ozbiljniji izbor koji se ogleda kroz kancelarijski i školski pribor, ali opet dovoljno je šašav, da dugi dani u kancelariji takođe mogu biti lepši.

Od 2020-te počinje saradnja sa Turskim proizvođačem akrilnih boja i slikarskog pribora, takođe dva jednistvena brenda Nova Color i Brons. Akrilne boje različitih boja i gramaža, za koje je turski proizvođač dobio brojne nagrade za kvalitet. Stotinu četkica za ozbiljne umetnike i ozbiljne početnike koje će njihove umeće slikanja dovesti do vrhunca! Palete, kontur paste, medijumi, razređivači, platna i mnogi dodatni slikarski pribor koji se pokazao kao jako kvalitetan i na Srpskom tržištu. Nova Color pored akrilnog i slikarskog asortimana, nudi i kvalitetan plastelin, bojice za lice, štapice i kockice za uradi sam kreativu, sprejeve kao i glinamol keramičku glinu bele boje. Brend Brons proizvoda je skoncentrisan na ispunjenje potreba školaraca, kroz školski pribor, pernice, markere, flaute, abakuse…Sve to u mnoštvo boja, jer život i škola u koloru su dosta zanimljiviji!

nova color
creative craft group

Od ove 2023. godine Media Planet je počeo saradnju sa još jednim velikim proizvođačem iz Holandije – Creative Craft Group, koji ima tri brenda : Grafix, Art i Craft Sensation. U Grafix brendu možete da pronađete sve što Vaši najmlađi najviše vole: skitere, pečate, platna sa brojevima za lakše bojenje, origami, bojice, flomastere, magične i jumbo markere. Brend Art Sensation nudi malo drugačije pastelnije i svetlije akrilne boje, koje su namenjene sentimentalnijim kreativcima i onima koji baš znaju šta žele svojim radom da postignu. Tu pronađite markere za kaligrafiju i set za krasnopis. Za neumorne kreativce tu je brend Craft Sensation koji nudi ukrasne trake, perlice, stikere i razne gliter dodatke.

Osim prvobitne delatnosti koja se odnosi na zadovoljnje svih dečijih potreba, Media Planet se bavi uvozom i distibucujom građevinske oplate – Blažujke – šperploče koja je izrađena najčešće od brezovog, topolovog ili bukovog drveta, na čiju je površinu obostrano nanesen film, odnosno folija. Kvalitet ploče zavisti od gramaže same folije. Najveća primena blažujke je u građevinarstvu, najviše za oplate. Koristi se i za podove u utovarnom prostoru kamiona. U trenutnoj ponudi imamo topolovu blažujku dimenzija: 20mm x 2440mm x 1220mm ali vema brzo možemo da vas snabdevemo i drugim dimenzijama ili kvalitetima.

blažujka
aerodrom

Danas se Media Planet posle dugog puta kao izdavačko preduzeće, vodi kao delatnost reklamnih agencija, jer, ponovo je prepoznata potreba da se i one usluge pruzaju po potrebama klijenata. Najnoviji Advertising projekti se ogledaju u širokom spektru marketinških aktivnosti, vrhunskim „outdoor“ i „indoor“ oglasnim pozicijama. Posebne lokacije koje ubrzo mogu biti dostupne su Aerodrom Nikola Tesla, gigabord u Lapovu i Wallscapovi kod Arene, na autoputu Niš- Beograd. Po potrebi naravno, moguće su i druge lokacije. Mnogi od naših zadovoljnih korisnika su Direct Media, PTP DIS, Lilly, Samsung, PC Centar i mnogi drugi.

Ono što nas razlikuje od drugih, je jako veliki nivo posvećenosti prema kupcima. Nebitno je da li naši kupci dolaze u maloprodaju u YuBiznis centar, ili nas zovu telefonom, naručuju online… Omogućili smo sve vidove plaćanja, dobru kurirsku službu i kadar koji u najkraćem roku može da se bavi kupcem i njegovim poručenim proizvodom. Ono na šta ciljamo je izgradnja poverenja kod kupaca i naših distributera. Media Planet sarađuje sa preko 500 radnji u Srbiji – knjižara, kineskih robnih kuća, foto radnjama i sa specijalizovanim radnjama za decu, kao i sa jednim od najvećih distibutera igračaka u Srbiji – Dexy Co Doo. Osim saradnje sa domaćim kupcima, izvozimo asortiman i u zemlje Balkana : Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju. Radujemo se svakoj saradnji i uvek smo otvoreni za nove predloge i poslovanje!

Naš tim je 2012 počeo sa tri vredna čoveka, danas broji 13 jako vrednih ljudi! Svako od nas je spreman da izađe u susret jako brzo. Za početak saradnje na veliko, možete se obratiti našim komercijalistima Draganu Andriću na 065/3231-182 ili Dejanu Stojanoviću na 066/002-153, za saradnju oko oplate ili advertising prodaje Srđanu Manojloviću na 065/3231-181, a za sve ostalo Nataši Pljakić na 064/8872-462.

Na ovom sajtu www.mediaplanet.co.rs uvek možete pratiti aktuelnosti i šta ima od asortimana raspoloživo. Prisutni smo i na društvenim mrežama : Facebook, Instagram i YouTube.

Podaci o firmi:

 

 • Skraćeno poslovno ime: Media Planet doo
 • Pravna forma: DOO – Društvo sa ograničenom odgovornošću
 • Obveznik PDV: DA
 • PIB: 107608019
 • MB: 20835737
 • office@mediaplanet.co.rs
 • Šifra delatnosti: 7311 – Delatnost reklamnih agencija
 • Ulica i broj: Bulevar Mihala Pupina 10d/116
 • Grad: Beograd – Novi Beograd
 • Država: Republika Srbija
 • e-mail adresa: srdjan.manojlovic@mediaplanet.co.rs